'Aqiedah: de geloofsleer van een moslim.

Overgave aan Allah staat of valt met overtuiging. De overtuiging die we dragen is het fundament van onze band met Allah en in de openbaring wordt ons verteld waar we van overtuigd moeten zijn omg gekenmerkt te worden als gelovigen en om in aanmerking te komen voor het paradijs.

Algemeen

Beschrijving

Het bestuderen van de geloofsleer wordt alom beschouwd als de belangrijkste en meest edelmoedige van de islamitische wetenschappen omdat het onderwerp voornamelijk betrekking heeft op Allah en wie Hij is. Tegelijkertijd is het een onderwerp dat met voorzichtigheid betreden moet worden omdat het verder ook betrekking heeft op zaken die het menselijke verstand niet volledig kan bevatten, namelijk het ongeziene.

Alles wat een gelovige aangaande het ongeziene dient te weten wordt uiteengezet in de Koran en de Soennah. In de eeuwen daarna hebben onze geleerden, moge Allah hen genadig zijn, gepoogd om puntsgewijs de geloofsartikelen op te sommen en toe te lichten waar nodig. Daarin zijn opvallende ontwikkelingen en prioriteringen te zien. In deze studie gaan we analytisch bekijken hoe deze ontwikkelingen en prioriteringen tot stand zijn gekomen. Daarnaast duiken we in één van de meest klassieke werken in geloofsleer: Usoel as Soennah (Fundamenten van de geloofsleer) van imaam Ahmad ibn Hanbal.

Persoonlijke gegevens


    Veelgestelde vragen

    Kan ik de les terugkijken?

    Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard

    Op welke manier krijg ik ondersteuning als ik zelfstandig de les volg?

    It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

    Hoe moet ik betalen?

    Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical

    Ik wil de les graag volgen maar heb momenteel niet de financiele middelen?

    There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration